torsdag 8 november 2012

Bromma Parkstad

Bromma Flygplats

Fler illustrationer till Miljöpartiets förslag för Bromma flygplats.

(nod) C-O-M-B-I-N-E

Översiktsbild

Grönt Parknätverk

Bromma Parkstad

Hus och Kollektivtrafik

Grön BoulevardPark


Miljöpartiet de Gröna i Stockholms Stad:
Miljöpartiet i Stockholms stad presenterar idag en ny stadsdel i Stockholms stad - Bromma parkstad. Miljöpartiet har beräknat bostadspotentialen för Bromma flygfält, låtit arkitekter rita på en helt ny stadsdel, sett över spårförbindelserna och synat avtalet för Bromma flygplats i sömmarna. 
- Stockholm växer, bostadsbristen är akut och det råder stor brist på byggbar mark. Vi behöver ta kraftfulla tag för att komma till rätta med bostadsbristen. Inom tre år kan vi börja omvandla Bromma flygplats till Bromma parkstad som rymmer minst 50 000 bostäder, över 100 000 invånare och upp till 30 000 arbetsplatser, säger Daniel Helldén (MP), oppositionsborgarråd i Stockholms stad. 
- Det finns inga formella hinder som gör att vi inte skulle kunna omvandla Bromma flygplats till fler bostäder. Avtalet sätter inga käppar i hjulet. Det enda som behövs är politisk vilja. Vi behöver fler bostäder nu, och ytan som Bromma flygplats ligger på är fantastisk tillgång, en otrolig resurs som vi är skyldig att använda för att minska bostadsbristen, säger Daniel Helldén.
Pressmeddelande
(nod) Combine

16 kommentarer:

 1. Jäklar vad bra detta är! Helt spot on om man frågar mig! Ber till gud att man river upp beslutet om förlängt tillståd för Bromma flygplats och bygger detta per omgående!

  SvaraRadera
 2. Det hade varit mycket bättre om de slutit kvarteren, och skapat en mer stadsmässig struktur. Kombinera innergårdar med ordentliga offentliga ytor i den här stilen så skulle det nog kunna bli riktigt bra!

  SvaraRadera
 3. Man _måste_ inte ha helt slutna kvarter för att uppnå en stadsmässig struktur. Det man ser på bilderna är ju stasmässigt så det förslår. Framförallt är det tätt, blandat och grönt. Kanon om man frågar mig!

  SvaraRadera
 4. Ser faktiskt rätt bra ut. Dock så är ytterst tveksam till att det kommer att genomföras. De här förslaget är bara ett tidsfördriv av några politiker som inte har verkligetsförankring.

  SvaraRadera
 5. Jo det går absolut att skapa en stad utan slutna kvarter. Problemet är att det inte finns några privata, eller åtminstone halvprivata ytor.

  SvaraRadera
 6. Jo, det går att få privata ytor även utan helt slutna kvarter. Exempelvis takterasser.

  SvaraRadera
 7. Visserligen. Jag ser dock framför mig hur boenden inte har någon stans att ta vägen när de vill sitta ute och äta middag en sommardag, eller släppa ut sina barn för att leka. En sluten gård är ju den givna platsen för att spendera sin privata utomhustid som stadsbo, och är det stadsmiljö det ska byggas tror jag inte att den möjligheten bör tas bort.

  SvaraRadera
 8. Alltså: vill man vara någorlunda skyddad och i fred, ska man ges den möjligheten. Offentliga platser kommer det finnas gott om i alla fall tillexempel parker, caféer, lekplatser. Det måste gå att välja!

  SvaraRadera
 9. Det är absolut vikitgt att kunna känna sig privat. Men för det första är ju en takterass helt privat. För det andra är inte direkt alla helt slutna innergårdar i stan sådär fantastiskt mysiga och välytnyttjade men folk verkar trivas ändå. För det tredje har jag själv bott i ett hus (gamla enskede) vars "gård" inte var helt sluten. Själva grillplatsen angränsa tom. mot en allmänning, men detta var ändå en av de tveklöst trevligaste bostadgprdarna jag varit i.

  SvaraRadera
 10. Jag förstår ju att detta ska ses som mer utav en volymstudie, men föreställ er hur detta ser ut på vintern när allt det gröna är borta: Utbombat betongghetto i en krigszon någonstans...

  Att bygga i detta område skulle ju egentligen vara en självklarhet för övrigt.

  SvaraRadera
 11. Nice! Men trafiklösningen? Det är ingen lätt uppgift att lösa, med tanke på Annedal samt Ulvsunda Industriområde som ska bebyggas, med tanke på det, någon som vet vad som händer med det projektekt (Ulvsunda)? Verkar stå stilla?

  SvaraRadera
 12. Ser ju jättebra ut, sen kommer det nog inte kunna genomföras

  SvaraRadera
 13. förskräckligt...mer hus i park än så här kan jag inte föreställa mig.

  SvaraRadera
 14. Jag gillar bebyggelserna ovan, ser väldigt spännande ut. Men inte på Brommaflygplats. Jag kommer aldrig gå med på att flygplatsen försvinner.

  SvaraRadera
 15. Det kan vara värt att påpeka att förlaget ovan visa 4-6 slutna gårdsrum per kvarter...

  SvaraRadera
 16. Tittar man på kartan ser det ju så ut, men ser man på skisserna, och nybyggda stadsedelar generellt, så existerar dom knappt. Nu är ju det här bara ett förslag och förslagsskisser, men ska det byggas en riktig stadsdel, oavsett i bromma eller någon annan stans, kan inte detaljerna påpekas nog ofta!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...